Scream Stockholm välkomnar ny VD

 

Scream-koncernen rustar för fortsatt tillväxt och stärker ledningen – Emma Thorp ny VD för Scream Stockholm

Sveriges största oberoende och snabbast växande mediebyråkoncernen, Scream, har utsett Emma Thorp till ny VD för Scream Stockholm. Hon efterträder Daniel Berg som blir VD för Scream-koncernen, Media Family Holding AB, med ansvar för att utveckla dess erbjudande. Scream kraftsamlar nu för att lägga grunden för fortsatt tillväxt och breddning av sitt erbjudande och tar också in Åsa Sohl, Karl Johan Lindström och Emma Thorp som nya delägare.

– Att få ta över ansvaret för och leda Scream Stockholm är spännande utmaning. Vi har ett fantastiskt och engagerat team med medarbetare. Mina viktigaste uppgifter är att förvalta och utveckla det som gör Scream unikt. Vi är en byrå som präglas av ständig utveckling och vi har en unik kultur som skapar förutsättningar för att göra ett bra jobb för våra uppdragsgivare, säger Emma Thorp, ny VD för Scream Stockholm.

Emma efterträder Daniel Berg som varit VD för Scream Stockholm sedan 2006. Emma har mer än tjugo års erfarenhet från media och marknadsföring, både i Norden och internationellt. Hon har arbetat på Scream sedan 2017 och har det senaste året lett Screams kundansvariga team. Innan dess arbetade hon som kundansvarig för internationella uppdrag som P&G och Unilever på MediaCom och Mindshare i Australien. Hon har även haft marknadsbefattningar på bland annat Carlsberg och Mondelez samt varit Nordisk Researchchef på MTV Networks.

– Emma har under sin tid hos oss visat att hon är rätt person att ta över ledarrollen för Scream Stockholm efter Daniel. Hon har bevisat att hon är en bra ledare med ett starkt driv att göra ett bra jobb för våra uppdragsgivare. Jag är övertygad om att under Emmas ledning kommer Scream Stockholm skörda nya framgångar, säger Sofie Westerstrand, styrelseordförande i Scream-koncernen.

Daniel Berg kommer nu att leda Scream-koncernen och fortsätta utveckla koncernens erbjudande med fokus på att ytterligare stärka och samordna dess gemensamma erbjudande. Daniel fortsätter parallellt att vara rådgivare till flera av Screams uppdragsgivare.

– Vår bransch befinner sig i en ständig förändring, för att fortsätta växa behöver vi lägga mer kraft på att utveckla och bredda vårt erbjudande. Vi ser en stor potential för fortsatt tillväxt. Vi har idag ett starkt digitalt erbjudande men vi behöver lägga mer kraft på att synliggöra och utveckla det, vilket blir min viktigaste uppgift, säger Daniel Berg, ny VD för Scream-koncernen.

I Scream-koncernen ingår förutom Scream Stockholm också Scream Göteborg, Scream Malmö, Scream B2B, Hear Mediabyrå, Bubble Mediabyrå, Loudly Agency som är en digital produktionsbyrå, Clutch Entertainment med fokus på e-sport, Less Friction, konverteringsoptimering, contentbyrån The Content Family samt Adrider, en marketing automation-specialist. Koncernen omsatte 2017 drygt 1,7 miljarder kronor och sysselsatte 110 heltidsmedarbetare.

Hur påverkar GDPR vår branch!

”In advertising constant change is a fact of life”,

Läs intervjun med Screams Programmatic-stjärna Katherine Lundin!

Om hur GDPR påverkar branschen och hur vi alla behöver anpassa oss.

 

Läs hela intervjun här:

https://www.netricsales.com/news/2018/5/30/scream-mediabyra-programmatic-business-manager-katherine-lundin-interview-in-advertising-constant-change-is-a-fact-of-life

 

Så får du bättre ROI på dina investeringar i content marketing

En väl genomtänkt content marketing-strategi kan hjälpa en sajt att komma högre upp i sökmotorerna och öka trafiken till hemsidan. Men med den enorma mängd innehåll som finns på webben idag blir det samtidigt allt viktigare att skapa genomtänkt och nischat innehåll som verkligen tillför läsaren någonting nytt och som adderar värde.

Idag räcker det inte heller med att bara skapa bra skrivet innehåll. Bilder och video blir allt viktigare för att fånga läsarens uppmärksamhet och att få bättre spridning.

Redan vid planeringen av innehåll bör det finnas en strategi för spridning i digitala kanaler. Bygg kontinuerligt er community i sociala medier och ha en tydlig plan gällande hur ni kan jobba med annonser för att få högre spridning.

Content Marketing - Scream Mediebyrå

Det är viktigt att ha en nedskriven content marketing-strategi som beskriver hur innehåll ska tas fram och spridas, men även vilka KPI:er som finns och hur resultatet från olika satsningar ska mätas. Genom att förstå när, hur och till vem olika typer av innehåll fungerar bäst kommer du att få bättre ROI på dina content marketing-satsningar.

Vill du veta mer?

Vill du få hjälp med att tydligare koppla ditt arbete inom Content Markering till tydligare ROI, kontakta gärna Christer Björkin på The Content Family (en del av Scream-gruppen) på christer@thecontentfamily.se, eller 070-560 23 20.

Vidare läsning:

Business2Community: http://www.business2community.com/content-marketing/content-marketing-trends-2017-make-content-marketing-deliver-roi-infographic-01841717#MyZytxlcY8zuLKIi.97

Länkar i Instagram Stories – och dess påverkan på e-handel

Instagram presenterade i höstas möjligheten att lägga till länkar inne i Instagram Stories för konton med verifierade konton. Nu börjar funktionen att rullas ut till fler användare, bland annat till företagskonton i Storbritannien. Så kallade ”Instagram Story Links” har visat sig ge en ”swipe through-rate” på länkar på mellan 15 till 25 procent.

Facebook, som äger Instagram, uppger att 200 miljoner människor använder sig av Instagram Stories varje dag – en funktion som likt Snapchat tillåter användare att lägga upp en bild som sedan försvinner efter 24 timmar.

Möjligheten att länka direkt från sina Instagram Stories innebär att företag effektivt kan driva trafik till sina hemsidor eller e-shoppar. Här finns möjlighet att experimentera med snabba och roliga bilder eller filmer eftersom innehållet försvinner efter ett dygn. Några varumärken som börjat använda länkar i Instagram Stories är Vogue Magazine och J.Crew. Funktionen används även av flera stora internationella bloggare som nu kan länka direkt till enskilda blogginlägg.

Vill du veta mer?

Vill du få hjälp med att lägga en strategi för ditt arbete med Instagram och Instagram Stories, kontakta gärna oss.

Vidare läsning:

AdAge: http://adage.com/article/digitalnext/smbs-instagram/308979/

Telegraph: http://www.telegraph.co.uk/connect/small-business/three-things-to-know-about-instagram/

Forbes: https://www.forbes.com/sites/tomward/2017/05/03/oh-snap-instagram-stories-is-killing-the-competition/#743c8303b04e

Instagrams blog (från november): https://instagram-press.com/blog/2016/11/10/new-to-instagram-stories-boomerang-mentions-and-links/

Facebooks hello-knapp – det nya ”puffa”?

Facebooks gamla funktion ”puffa” har fått nytt liv sedan några veckor tillbaka. I början på juni presenterades den nya funktionen ”hello” som möjliggör vänner att skicka ett snabbt hej till varandra genom ett knapptryck.

Du kan skicka obegränsat med ”hej” fram och tillbaka mellan dig själv och dina vänner. Facebook har även öppnat upp en sida där du kan hålla koll på vem och hur många du ”hejat” på.

Bakgrunden till funktionen är än så länge oklar, och Facebook har inte heller uttalat sig om den.

Vill du veta mer?

Vill du få hjälp med att hänga med i de senaste uppdateringarna i sociala medier, kontakta gärna oss.

Vidare läsning:

Gizmodo: http://www.gizmodo.co.uk/2017/06/facebook-really-wants-you-to-say-hello-to-your-friends/

Digital trends: https://www.digitaltrends.com/social-media/facebook-poke-hello/

Sommartider!!

Scream Stockholm har sommartid, vilket innebär att vi stänger kontoret kl 13,00 på fredagar.

Vi finns såklart tillgängliga på våra mobiler.

Glad sommar!!!!!!