Scream-koncernen rustar för fortsatt tillväxt och stärker ledningen – Emma Thorp ny VD för Scream Stockholm

Sveriges största oberoende och snabbast växande mediebyråkoncernen, Scream, har utsett Emma Thorp till ny VD för Scream Stockholm. Hon efterträder Daniel Berg som blir VD för Scream-koncernen, Media Family Holding AB, med ansvar för att utveckla dess erbjudande. Scream kraftsamlar nu för att lägga grunden för fortsatt tillväxt och breddning av sitt erbjudande och tar också in Åsa Sohl, Karl Johan Lindström och Emma Thorp som nya delägare.

– Att få ta över ansvaret för och leda Scream Stockholm är spännande utmaning. Vi har ett fantastiskt och engagerat team med medarbetare. Mina viktigaste uppgifter är att förvalta och utveckla det som gör Scream unikt. Vi är en byrå som präglas av ständig utveckling och vi har en unik kultur som skapar förutsättningar för att göra ett bra jobb för våra uppdragsgivare, säger Emma Thorp, ny VD för Scream Stockholm.

Emma efterträder Daniel Berg som varit VD för Scream Stockholm sedan 2006. Emma har mer än tjugo års erfarenhet från media och marknadsföring, både i Norden och internationellt. Hon har arbetat på Scream sedan 2017 och har det senaste året lett Screams kundansvariga team. Innan dess arbetade hon som kundansvarig för internationella uppdrag som P&G och Unilever på MediaCom och Mindshare i Australien. Hon har även haft marknadsbefattningar på bland annat Carlsberg och Mondelez samt varit Nordisk Researchchef på MTV Networks.

– Emma har under sin tid hos oss visat att hon är rätt person att ta över ledarrollen för Scream Stockholm efter Daniel. Hon har bevisat att hon är en bra ledare med ett starkt driv att göra ett bra jobb för våra uppdragsgivare. Jag är övertygad om att under Emmas ledning kommer Scream Stockholm skörda nya framgångar, säger Sofie Westerstrand, styrelseordförande i Scream-koncernen.

Daniel Berg kommer nu att leda Scream-koncernen och fortsätta utveckla koncernens erbjudande med fokus på att ytterligare stärka och samordna dess gemensamma erbjudande. Daniel fortsätter parallellt att vara rådgivare till flera av Screams uppdragsgivare.

– Vår bransch befinner sig i en ständig förändring, för att fortsätta växa behöver vi lägga mer kraft på att utveckla och bredda vårt erbjudande. Vi ser en stor potential för fortsatt tillväxt. Vi har idag ett starkt digitalt erbjudande men vi behöver lägga mer kraft på att synliggöra och utveckla det, vilket blir min viktigaste uppgift, säger Daniel Berg, ny VD för Scream-koncernen.

I Scream-koncernen ingår förutom Scream Stockholm också Scream Göteborg, Scream Malmö, Scream B2B, Hear Mediabyrå, Bubble Mediabyrå, Loudly Agency som är en digital produktionsbyrå, Clutch Entertainment med fokus på e-sport, Less Friction, konverteringsoptimering, contentbyrån The Content Family samt Adrider, en marketing automation-specialist. Koncernen omsatte 2017 drygt 1,7 miljarder kronor och sysselsatte 110 heltidsmedarbetare.